Ιστορία (κωμικοτραγική) του νεοελληνικού κράτους 1830-1974 Συγγραφέας: Βασίλης Ραφαηλίδης










Η ιστορία δεν είναι έτσι όπως τη μάθαμε στα σχολικά βιβλία.
 Ή τουλάχιστον δεν είναι ακριβώς έτσι.
 Ένα βιβλίο γραμμένο με τη γλώσσα της αλήθειας και με πολλή αγάπη για την Ελλάδα. Σχεδόν προφητικό για τη σημερινή κατάντια της χώρας μας. 

Αντιγράφω από το οπισθόφυλλο:

Τούτη η συνοπτική ιστορία της Ελλάδας από το 1830 μέχρι το 1974, που γράφηκε για να είναι κατ αρχήν ένα ευχάριστο ανάγνωσμα, επιμένει περισσότερο στα αρνητικά παρά στα θετικά γεγονότα της ιστορίας μας. Δίνει δηλαδή μεγαλύτερη σημασία στους προδότες, τους δοσίλογους όλων των περιόδων και τους πατριδοκάπηλους που δεν έλειψαν ποτέ, παρά σ αυτούς που νοιάστηκαν ειλικρινά για τούτον τον δύσμοιρο τόπο, που συνεχίζει να υποφέρει από έλλειψη ιστορικής ειλικρίνειας... 


Αυτό το βιβλίο αγαπάει την Ελλάδα. Και γι αυτό δεν την κολακεύει. Λέει τα σύκα, σύκα, και τους προδότες, προδότες και όχι εθνικούς ήρωες. Θα μπορούσε να έχει τίτλο «Αρνητική Ιστορία της Νέας Ελλάδας», αν η άρνηση δεν ήταν αναγκαία για την κατάφαση. Συνεπώς, αυτό το βιβλίο στοχεύει την κατάφαση μέσα από την άρνηση, κατά την προτροπή του Τέοντορ Αντόρνο.









3 σχόλια:

  1. Πολυαγαπημένο βιβλίο! Εξαιρετικές είναι και οι άλλες "ιστορίες" που έχει γράψει (για τους λαούς των Βαλκανίων, τους Άραβες κτλ.). Πολλά μπράβο για την ανάρτηση! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρετικός πράγματι. Σκέφτομαι να αρχίσω και τις άλλες ιστορίες, πρώτα με τους λαούς της Ευρώπης ή των Βαλκανίων. Θα δούμε.

      Διαγραφή
  2. Ω ναι, ω ναι!!!!! Εξαιρετικό!!! Εύγε μαθητή μας!
    Κι όπως έλεγε κι ο Αθηνόδωρος Προύσαλης στην ταινία "Μια ιταλίδα απ' την Κυψέλη": - "Φέρε μου τον έλεγχο να σου βάλω άριστα!" :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή