Τα σχολεία της Ισπανίας θα χρησιμοποιούν πλέον Linux








Η Ισπανία αποφάσισε να εγκαταστήσει λογισμικό ανοιχτού κώδικα και έτσι πάνω από 220.000 υπολογιστές σε σχολεία της Ανδαλουσίας χρησιμοποιούν πλέον για λειτουργικό το Ubuntu και συγκεκριμένα το Edubuntu το οποίο είναι μια παραλλαγή του που εκδίδει η ίδια η Canonical και είναι ειδικά διαμορφωμένο για χρήση σε εκπαιδευτικά περιβάλλοντα.

Με αυτον τον τρόπο η Ισπανία θα εξοικονομήσει αρκετά χρήματα καθώς το Ubuntu είναι εντελώς δωρεάν και περιέχει το δωρεάν αντίστοιχο του Office το LibreOffice με την ίδια ακριβώς λειτουργικότητα.



Επιπλέον δεν χρειάζεται ιδιαίτερες απαιτήσεις για να λειτουργήσει με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να ανανεωθούν οι υπολογιστές που έχουν ήδη στη διάθεση τους τα σχολεία και είναι πολύ σπάνιο να προσβληθεί από ιούς ή κακόβουλο λογισμικό οπότε δεν χρειάζεται να αγοραστούν firewall και antivirus.


αναδημοσίευση από lifo.gr


Τη βρίσκω πολύ καλή απόφαση. 
Επιτέλους να σπάσουν τα μονοπώλια! 



1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ! Πρέπει να σπάσουν τα μονοπώλια! Όμως εδώ "στο Ελλάντα" (συγκεκριμένα στα ελληνικά forums) όσοι χρησιμοποιούν Ubundu είναι κάπως έτσι:
    "Άσε ρε μαλ...α, έχω Ubundu κι είμαι και ο πρώτος!", χωρίς όμως οι περισσότεροι να ξέρουν γιατί "είναι και οι πρώτοι"....αχ...η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας...τα έχουν επειδή τους το' πε ο κολλητός τους, κλπ...Από την άλλη, ας μην ξεχνάμε πως το Ελληνικό Δημόσιο έχει υπογράψει μακρόχρονη συμφωνία με τη Microsoft - και ο νοών νοείτω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή