Ένα από τα μεγαλύτερα δέντρα του κόσμουΧρειάστηκαν 32 μέρες δουλειάς και 126 φωτογραφίες για να χωρέσει ολόκληρο σε μια εικόνα 

Η τεράστια Σεκόγια με το παρατσούκλι "Τhe President" βρίσκεται στην οροσειρά της Σιέρρα Νεβάδα των Η.Π.Α εδώ και περίπου 3.200 χρόνια. Θεωρείται το δεύτερο μεγαλύτερο δέντρο στον κόσμο και ένας από τους αρχαιότερους εν ζωή οργανισμούς στον πλανήτη.


Ο "Πρόεδρος" συνεχίζει να μεγαλώνει και να αναπτύσσεται προκαλώντας τεράστιο επιστημονικό ενδιαφέρον και τον θαυμασμό των επισκεπτών. Το ύψος του είναι 75,3 μέτρα και το πλάτος του κορμού του φτάνει τα 8,2. Κάθε χρόνο μεγαλώνει αναπτύσσοντας τουλάχιστον ένα κυβικό μέτρο όγκου στον κορμό του και αυτή είναι η πρώτη φορά που μια ομάδα επιχείρησε να αποτυπώσει όλο το μεγαλείο του σε μια εικόνα.

Για το εγχείρημα χρειάστηκαν 32 ημέρες δουλειάς. Η ομάδα που ανέλαβε να δημιουργήσει το εντυπωσιακό πορτρέτο του δέντρου είχε επικεφαλής τον φωτογράφο Michael "Nick" Nichols και το project έγινε για λογαριασμό του Νational Geographic. Η φωτογραφία που το απεικονίζει ολόκληρο είναι μια συρραφή 126 υψηλής ευκρίνειας φωτογραφιών από κάθε τμήμα του δέντρου. 


(πηγή: www.lifo.gr)


Σχόλια