Αποκάλυψη: Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος ( Ντοκιμαντέρ -Ελληνικοί υπότιτλοι ᴴᴰ)



Έξι επεισόδια του γαλλικού ντοκιμαντέρ "Apocalypse: The Second World War" (παραγωγής 2009) για τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Το ντοκιμαντέρ αποτελείται αποκλειστικά από πραγματικά πλάνα του πολέμου, όπως γυρίστηκε από ανταποκριτές πολέμου, στρατιώτες, αντιστασιακούς και απλούς πολίτες.


Η σειρά εμφανίζεται με χρώμα, με το μαύρο και το λευκό υλικό να χρωματίζεται πλήρως, εκτός από κάποιο πρωτότυπο έγχρωμο υλικό.


Η μόνη εξαίρεση είναι οι περισσότερες σκηνές του Ολοκαυτώματος, οι οποίες παρουσιάζονται στο αυθεντικό μαύρο και άσπρο.




Επεισόδιο 1ο
The Aggression - Η επιθετικότητα

Μια ζωντανή απεικόνιση του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, με σπάνιο κινηματογραφικό υλικό από την εισβολή στην Πολωνία και φρικιαστικές εικόνες από το Γκέτο Lodz.


...............................................

Επεισόδιο 2ο
The Crushing Defeat -Η συντριβή

Οι σκληρότερες μέρες του πολέμου του 1940, όταν η Γερμανία κατέκτησε τη Γαλλία και οι Βρετανοί υπέμεναν τις βομβιστικές επιθέσεις των Γερμανών από αέρος.



...............................................


Επεισόδιο 3ο
The Shock - Το σοκ
Καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται το 1941, η σύρραξη γίνεται πραγματικά παγκόσμια με την άγρια μάχη για κυριαρχία της Μόσχας και την αιφνιδιαστική Ιαπωνική επίθεση στο Pearl Harbor.



...............................................


Επεισόδιο 4ο
The world ablaze - O κόσμος φλέγεται




...............................................

Επεισόδιο 5ο
The great landing - H μεγάλη απόβαση

Τέλη 1942: Οι Ρώσοι εξακολουθούν να κρατούν στην κατοχή τους το Στάλινγκραντ και το ανατολικό μέτωπο. Παράλληλα, στον βόρειο Ατλαντικό, οι Σύμμαχοι πετυχαίνουν σημαντικές νίκες απέναντι στα γερμανικά υποβρύχια, ενώ η βρετανική αυτοκρατορία συγκρατεί την ορμή του Ρόμελ στην έρημο της Αιγύπτου! Ο Χίτλερ εισβάλλει στην «Ελεύθερη Ζώνη» της Γαλλίας για να προστατεύσει τις ακτές της Μεσογείου και να περικυκλώσει τους Εβραίους σε όλο το μήκος της Ευρώπης.


...............................................

Επεισόδιο 6ο
 Interno - Κόλαση

Το τέλος του Πολέμου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου