ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ


Οι Μοντέρνοι Καιροί είναι μια κινηματογραφική ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν που γυρίστηκε το 1936. Στην ταινία εμφανίζεται ο γνωστός αλητάκος με το χαρακτηριστικό καπέλο και μουστάκι, ο οποίος αγωνίζεται να επιβιώσει στον μοντέρνο, βιομηχανοποιημένο κόσμο. Το φιλμ έχει φόντο το μεγάλο οικονομικό και χρηματιστηριακό κραχ του 1929 και αποτελεί ένα σχόλιο στην απεγνωσμένη εύρεση εργασίας σε μια κοινωνία με τεράστια ανεργία καθώς και στην οικτρή οικονομική κατάσταση των ανθρώπων.

Η ταινία αφιερώνεται σε όλους αυτούς που βλέπουν από την μια στιγμή στην άλλη να αλλάζει προς το χειρότερο η ζωή τους. Να χάνουν ξαφνικά τη δουλειά  τους και να βρίσκονται σε αδιέξοδο. Δεν πρέπει να λυγίσουν αλλά να οπλιστούν με περισσότερη δύναμη και να τραβήξουν μπροστά!

Με την ελπίδα επιτέλους να επιβραβευτεί το καλό και όχι το κακό, το δίκαιο και όχι το άδικο, η αλήθεια και όχι το ψέμα, η ειλικρίνεια και όχι η υποκρισία, σας ευχαριστώ όλους για τις επισκέψεις σας στο blog. Ο ΖΩΗΡΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ θα είναι ξανά μαζί σας το Σεπτέμβρη με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Μέχρι τότε ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

πρωτοσέλιδο

“Ο αδερφός μου”

Η ταινία γυρίστηκε με τη συμμετοχή πάνω από 80 εθελοντών και τη στήριξη τοπικών καταστημάτων των Χανίων. Παίχτηκε σε φεστιβάλ...