ΜΙΑ ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ: ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ!



Με απόφαση του συλλόγου Διδασκόντων του 3ου Δ.Σ. Ερμούπολης το 3ο Δημοτικό Ερμούπολης βρίσκεται σε κατάληψη από τις 14/10. Την παραπάνω απόφαση στηρίζουν και με έγγραφό τους ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Η ανακοίνωση του συλλόγου διδασκόντων:

"Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί μαθητές, αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες.
Η κυβέρνηση έκανε πια γνωστή την απόφαση της για μια πλήρη υποβάθμιση και εξαθλίωση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, αφού:

1. Αφήνει τους μαθητές χωρίς βιβλία


2. Αφήνει τις σχολικές επιτροπές χωρίς χρήματα και χωρίς θέρμανση


3. Τα εισοδήματα όλων καταληστεύονται συνεχώς


4. Το σχολείο μας είναι πρώτο για κλείσιμο με τις συνενώσεις-συγχωνεύσεις του Δεκέμβρη-Γενάρη

Για όλους τους παραπάνω λόγους, αποφασίσαμε, μη έχοντας άλλο τρόπο, παρά την αποφασιστικότητά μας να αντιδράσουμε κάνοντας στο σχολείο μας κατάληψη με έντιμο και παιδαγωγικά ώριμο τρόπο μαθητές μέσα στο με τους σχολείο, μαζί με τους γονείς, μαζί με όσους γύρω μας έχουν τα ίδια αδιέξοδα, την ίδια αγανάκτηση και τις ίδιες απόψεις για τον εαυτό τους και τους συνανθρώπους τους.


Το σχολείο δε θα κλείσει για τους μαθητές μας και θα γίνει χώρος προβληματισμού, συζήτησης και δημιουργικής δράσης με επίκεντρο μια παιδεία που θα δίνει μέλλον και ελπίδα στη νέα γενιά. Έχουμε ευθύνη για το μέλλον των μαθητών μας και την αναλαμβάνουμε έμπρακτα.


ΚΑΛΟΥΜΕ τους υπόλοιπους συλλόγους διδασκόντων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας του Ν. Κυκλάδων και τους συλλόγους γονέων να πάρουν ανάλογες αποφάσεις και να μας στηρίξουν στην προσπάθειά μας.


ΚΑΛΟΥΜΕ όλους σε ανοιχτή συνέλευση συζήτηση το Σάββατο 15 Οκτώβρη στις 7.30 μμ στο σχολείο μας.


 Σύλλογος διδασκόντων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης"



πηγή: Άποψη, ηλεκτρονική εφημερίδα Σύρου

2 σχόλια:

  1. Επιτέλους μια συντονισμένη δράση όλων τον πλευρών. Εύχομαι κι ελπίζω να γίνει πρότυπο και για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γενναία απόφαση που πρέπει να διαδοθεί και να υιοθετηθεί από όλα τα ελληνικά σχολεία γιατί έχουμε κοινά προβλήματα. συγχαρητήρια συνάδελφοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή