Υπερσιβηρικός: Μόσχα - Βλαδιβοστόκ, εικονικό ταξίδι με το Google Maps " Έξι ημέρες, δύο ήπειροι, ογδόντα επτά πόλεις, επτά χιλιάδες εξακόσια εικοσιένα χιλιόμετρα. Το ταξίδι που υπήρξε όνειρο ζωής για γενιές και γενιές ταξιδιωτών γίνεται τώρα «πραγματικότητα» (και) από την οθόνη του υπολογιστή μας. Αποτέλεσμα της συνεργασίας της Google και των ρωσικών σιδηροδρόμων, το εικονικό ταξίδι από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ είναι εδώ και λίγες μέρες «κομμάτι» του Google Maps.             Μη βιαστείτε να πατήσετε το play στο βίντεο. Διαλέξτε πρώτα τη μουσική και τα βιβλία που θα πάρετε μαζί σας: Θέλετε να ακούτε το ρυθμικό ήχο του τραίνου; Ή μήπως θα προτιμούσατε λίγη παραδοσιακή ρώσικη μπαλαλάικα; Θα διαβάζετε Τολστόι; Ή Νικολάι Γκογκόλ; 

             Στο παράθυρο κάτω αριστερά, βλέπετε το χάρτη της διαδρομής, με τρία διαφορετικά σύμβολα, για βίντεο, φωτογραφίες και κείμενο για την κάθε περιοχή. Κάνοντας κλικ επάνω τους, ανοίγει νέο παράθυρο, με τον χάρτη της περιοχής σε μεγέθυνση. Μαρκαρισμένα σε αυτόν, υπάρχουν σημεία ιστορικού, πολιτιστικού ή λαογραφικού ενδιαφέροντος, συνοδευόμενα από μικρά κειμενάκια, φωτογραφίες και βίντεο για το καθένα ξεχωριστά. 

            Μουσεία και αξιοθέατα γύρω από τη Μόσχα και τις μεγαλύτερες πόλεις, μικρά χωριουδάκια ξεχασμένα στην καρδιά της Σιβηρίας, λίμνες και ποτάμια που γέννησαν θρύλους και παραδόσεις, όλα ξετυλίγονται μέσα από μικρά, καλογραμμένα κείμενα, καλλιτεχνικές φωτογραφίες και ολοζώντανα βίντεο, τραβηγμένα από το παράθυρο του θρυλικού τραίνου. Επιλέξτε την επιθυμητή  «μουσική» και πατήστε το play. 

             Από το παράθυρο κάτω δεξιά μπορείτε να επιλέξετε τυχαία σημεία ενδιαφέροντος στη διαδρομή: ποτάμια, χωριά, λίμνες το όνομα των οποίων κάτι σας θυμίζει -ή και όχι απαραίτητα- για να δείτε απευθείας το αντίστοιχο βίντεο. Οι λήψεις είναι καθαρότατες και τόσο μεγάλης διάρκειας που θα χρειαζόσασταν ημέρες για να τις δείτε όλες. 

             Καθώς «ταξιδεύετε» βλέπετε κάτω δεξιά την απόσταση σε χιλιόμετραπου έχετε καλύψει από την αφετηρία στη Μόσχακαι εκείνη που απομένει μέχρι το τέρμα της διαδρομής, στο Βλαδιβοστόκστον Ειρηνικό. 

               Οι χάρτες που ανοίγουν στο νέο παράθυρο είναι οι γνώριμοι Google Maps. «Ζουμάρουν»  όσο θέλετε, με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι, όχι μόνο για να ταξιδέψετε εικονικά, αλλά και για να οργανώσετε ένα κανονικότατο ταξίδι με τον Υπερσιβηρικό. Θα χρειαστείτε μόλις έξι ημέρες, μία ρωσική βίζα, 337 ευρώ και μερικά μπουκάλια βότκα. "

κλικ στην εικόνα και καλό ταξίδι!

Σχόλια

  1. ....κάποτε θ' αξιωθώ να κάνω την εικονική πραγματικότητα....πραγματικότητα-σκέτο!!!
    Είναι από τα ταξίδια που επιθυμώ πολύ να κάνω!:-)
    Μπράβο ζωηρέ μου μαθητή! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά είμαστε πολλοί που έχουμε πάθος με τη Ρωσία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου