Βαρεθήκατε να ψηφίζετε "αρουραίους"; Υπάρχει λύση!




Ωραίοι τύποι αυτοί οι Μεξικάνοι. 







Ένας γάτος υποψήφιος για Δήμαρχος σε πόλη του Μεξικού. Το σλόγκαν της καμπάνιας του: "Βαρεθήκατε να ψηφίζετε αρουραίους; Ψηφίστε μια γάτα".  

Ξεκίνησε ως αστείο, η υποψηφιότητα όμως του Μορίς για το Δημαρχιακό θώκο της Jalapa, πρωτεύουσας της Πολιτείας Βερακρούζ στο Μεξικό έχει συνεπάρει τα social media. Η σελίδα του στο facebook, όπως μας ενημερώνει ο Guardian, έχει συγκεντρώσει πάνω από 130.000 likes (πολλά παραπάνω από όλους τους συνυποψήφιους του μαζί) έχουν δημιουργηθεί αμέτρητοι λογαριασμοί του στο twitter και υπάρχουν οπαδοί του που ως μέλη των εφορευτικών επιτροπών δηλώνουν ότι θα μετρήσουν πόσες -άκυρες βέβαια- ψήφους θα λάβει.   "Η αλήθεια είναι ότι ο Μορίς δεν μας ανήκει πια. Ανήκει στους φαν του", δηλώνει ο ιδιοκτήτης του. Η υποψηφιότητα του μεταφέρει ένα συμβολικό και σοβαρό πολιτικό μήνυμα, αυτό της πολιτικής απογοήτευσης κυρίως των νέων στην περιοχή. Ο Μορίς έχει γίνει η έκφραση της αγανάκτησης τους απέναντι στα κόμματα και το πολιτικό σύστημα, το οποίο τους αντιπροσωπεύει όλο και λιγότερο.

(πηγή: lifo.gr)


2 σχόλια:

  1. ....:-) Έλα όμως που εμείς είμαστε γεμάτοι "γατόνια"...:-) Που χώρος για ..."αρουραίους"...ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει σ' εμάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως, εμείς έχουμε και από τα δύο "είδη¨! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή