Συγχαρητήρια στους αισιόδοξους!




(την είδα εδώ)



(πηγή εικόνας: lifo.gr)



Όλο το σχέδιο για την κινητικότητα των εκπαιδευτικών: τα κριτήρια για τις 8.000 μετατάξεις


Αναμένεται "θερμός" Σεπτέμβρης σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές μας παρατάξεις. Εγώ πιστεύω ότι θα έχουμε πάλι μια από τα ίδια: προκηρύξεις απεργιών με μικρή ή μέτρια συμμετοχή, αδιέξοδα συλλαλητήρια και τα μέτρα να περνούν. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει για να αλλάξουν τα πράγματα.
Ή μάλλον έχω καταλήξει κάπου: για να έρθει η αλλαγή πρέπει πρώτα εσύ, εγώ, εμείς να αλλάξουμε. Φορείς της αλλαγής πρέπει να γίνουν πρώτα οι εαυτοί μας, εμείς. Αλλάζοντας και βελτιώνοντας για παράδειγμα τη διδασκαλία μας μέσα στις τάξεις, αλλάζοντας τις σχέσεις και τη συνεργασία μέσα στις σχολικές μονάδες, αλλάζοντας τη γειτονιά που ζούμε, σιγά σιγά την πόλη μας ή το δήμο μας.
Βήμα βήμα οι μικρές αλλαγές θα μας κάνουν να θέλουμε να αλλάξουμε και την κοινωνία μας, τη χώρα μας.
Δεν βλέπω όμως στην καθημερινότητά μου να θέλουν την αλλαγή πολλοί. Εξακολουθούν οι περισσότεροι να μην κόβουν αποδείξεις, αρκετοί να μην κάνουν σωστά τη δουλειά τους, άλλοι να προσπαθούν να σε ξεγελάσουν με δήθεν "προσφορές" να... Τα παραδείγματα μπορεί να είναι ατελείωτα ανάλογα με τα βιώματα του καθενός.
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η λύση μπορεί να έρθει μέσα από τις συλλογικότητες με αυτό- οργάνωση χωρίς κόμματα και μεσάζοντες. Ήδη σε πολλές γειτονιές και δήμους της Αθήνας έχουν δημιουργηθεί τέτοια κινήματα. Μπορεί να είναι μια λύση.



επειδή βάρυνε το κλίμα, είναι και Ιούλης, ας γελάσουμε λιγάκι









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου