Homes by Tinybop: ανακαλύψτε τα σπίτια του κόσμου.Ένα παιχνίδι διαπολιτισμικής εκπαίδευσης

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί σε τι είδους σπίτια ζουν οι άνθρωποι σε άλλες χώρες; Το σπίτι κάποιου δείχνει πολλά για τις καθημερινές του συνήθειες και αποκαλύπτει σημαντικές πληροφορίες για τον πολιτισμό και τη κουλτούρα κάθε λαού. 
Η εφαρμογή Homes by Tinybop είναι ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό εργαλείο, για μαθητές από 4+ χρονών και μεγαλύτερους, το οποίο παρουσιάζει με εξαιρετικό τρόπο σπίτια από όλες τις γωνιές του πλανήτη ενώ μας ταξιδεύει στις περιοχές αυτές για να γνωρίσουμε τις συνήθειες κάθε λαού. Η εφαρμογή υποστηρίζει την ελληνική γλώσσα.
Πώς παίζεται
Το παιχνίδι μας ταξιδεύει σε τέσσερις περιοχές του πλανήτη, για να γνωρίσουμε τέσσερα διαφορετικά σπίτια. Ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη, μια σκηνή νομάδων στη Μογγολία, ένα πολυόροφο σπίτι στην Υεμένη και ένα παραδοσιακό σπίτι στη Γουατεμάλα.
Επιλέγοντας κάθε σπίτι, ο χρήστης μπορεί να εισέλθει στο εσωτερικό του, να αλληλεπιδράσει με τα διάφορα αντικείμενα, να μαγειρέψει, να κάνει ζημιές (!). Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος σκοπός του παιχνιδιού. Οι παίκτες είναι ελεύθεροι να εξερευνήσουν κάθε σπίτι και να μάθουν για τις διατροφικές, ενδυματολογικές κ.α συνήθειες κάθε λαού.
Το παιχνίδι μπορεί να ενταχθεί σε ποικίλα γνωστικά αντικείμενα όπως Εμείς και ο Κόσμος, για μικρότερες ηλικίες, αλλά και σε μαθήματα Γεωγραφίας και Ιστορίας. Το γεγονός πως οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν άλλους πολιτισμούς και να διαπιστώσουν τα κοινά σημεία με τον δικό τους είναι μια καλή αφορμή για ενίσχυση του διαπολιτισμικού πνεύματος και του σεβασμού της διαφορετικότητας




κλικ στην εικόνα




https://tinybop.com/apps/homes









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου