Peter Tabichi: καλύτερος δάσκαλος του κόσμου για το 2019


Ο Peter Tabichi είναι 36 χρονών και διδάσκει μαθηματικά και φυσική σε ένα γυμνάσιο αγροτικής περιοχής στην Κένυα. Ο Peter Tabichi βραβεύτηκε ως ο καλύτερος δάσκαλος στον κόσμο ανάμεσα σε 10000 υποψηφιότητες από 179 χώρες.
Το 95% των μαθητών του Peter Tabichi μεγαλώνουν σε φτωχές οικογένειες σε μια περιοχή όπου η ξηρασία και ο λοιμός είναι συχνά φαινόμενα. Το 1/3 των παιδιών είναι εντελώς ορφανά ή έχουν μόνο έναν γονιό.
Η αντιστοιχία μαθητών-καθηγητών είναι 58 προς ένα. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές του είναι πολλά μεταξύ των οποίων τα ναρκωτικά, οι εφηβικές εγκυμοσύνες, οι αυτοκτονίες και η σχολική αποτυχία.
Ο Peter Tabichi χαρίζει το 80% του μισθού του σε φτωχούς μαθητές που δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε την στολή. Ίδρυσε μια λέσχη ταλέντων, ανέπτυξε το επιστημονικό πρόγραμμα του σχολείου και βοηθά μαθητές σε έρευνες, που πλέον είναι τόσο καλές ώστε οι μαθητές του παίρνουν μέρος σε εθνικούς διαγωνισμούς.
Επισκέπτεται τα σπίτια μαθητών για να γνωρίσει από πρώτο χέρι όσα αντιμετωπίζουν οι μαθητές του και οι οικογένειές τους. Μέσα σε λίγα χρόνια, κατάφερε να διπλασιάσει τους μαθητές του σχολείου, όπως και τον συνολικό αριθμό των κοριτσιών.
Ο Peter Tabichi τιμήθηκε με το Varkey Foundation Global Teacher Prize 2019 και εκτός από το συμβολικό βραβείο, κέρδισε και ένα εκατομμύριο δολάρια. Τώρα, σίγουρα θα έχει μεγαλύτερη ευχέρεια για να βοηθήσει όσο πιο πολύ μπορεί, ακόμα περισσότερα παιδιά από την Κένυα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου