ΣΦΑΚΟΠΗΓΑΔΙ: ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

Ασυνείδητοι έκλεψαν το πετρέλαιο από το δημοτικό σχολείο του Σφακοπηγαδίου στην Κίσσαμο αφήνοντας τους μικρούς μαθητές χωρίς θέρμανση στην παγωνιά.
Το περιστατικό που πιθανότατα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών έγινε αντιληπτό από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου την προηγούμενη Δευτέρα όταν επιχείρησαν να ανοίξουν τα καλοριφέρ τα οποία όμως όπως είναι λογικό χωρίς πετρέλαιο δεν ζεσταίνανε.

Οι δράστες όπως αναφέρει και η εφημερίδα "Δημοκράτης των Χανίων" αφαίρεσαν από το ντεπόζιτο του σχολείου περίπου 600 λίτρα πετρελαίου. Μάλιστα το σχολείο είχε λίγες μόλις ημέρες νωρίτερα εφοδιαστεί με πετρέλαιο προκειμένου να περάσει τη δύσκολη χειμωνιάτικη περίοδο με τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες μέρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν το πετρέλαιο από το ντεπόζιτο στο οποίο προκάλεσαν και ζημιές με τη χρήση λάστιχου, που το είχαν συνδέσει σε βυτιοφόρο το οποίο είχαν κρύψει σε παρακείμενο χωράφι.

Τις σχετικές έρευνες έχει αναλάβει το Α.Τ της περιοχής. Τα μέλη της σχολικής επιτροπής προμηθεύτηκαν άμεσα νέες ποσότητες ώστε να μπορέσουν τα παιδιά να κάνουν μάθημα.


πηγή: http://www.flashnews.gr/  Στο σχολείο αυτό ήμουν δάσκαλος το σχολικό έτος 
2001 - 02 και έχω πολύ καλές  αναμνήσεις.

Σχόλια