Θα επαναχρησιμοποιούνται τα σχολικά βιβλία
Την επεξεργασία σχεδίου ώστε τα σχολικά βιβλία να μην πετιούνται αλλά να επαναχρησιμοποιούνται ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.
«Μελετάμε ένα τρόπο ώστε αυτά τα βιβλία να μην τα πετάμε στο τέλος του χρόνου, όπως γίνεται σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, να δίδονται πάλι για χρήση»
είπε ο υπουργός Παιδείας K Aρβανιτόπουλος, μιλώντας στον Real και στον Ν. Χατζηνικολάου και πρόσθεσε: « Στη Γερμανία χρησιμοποιούν τα ίδια βιβλία για τρία χρόνια, εμείς γιατί να τα πετάμε, τι είδους σπατάλη είναι αυτή της τάξης των 20-30 εκ. ευρώ το χρόνο. Θα το χρεώνεται η κάθε οικογένεια το βιβλίο και θα υπάρχει μια μεμβράνη σε κάθε σελίδα η οποία δεν κοστίζει τίποτα και δεν μουτζουρώνεται και στο τέλος της χρονιάς με ευταξία θα τα παραδίδουμε στους επόμενους».


πηγή: esos.gr

Σχόλια

  1. Συμφωνώ απόλυτα! Από ένα σημείο και μετά, είναι ασέβεια να πετιούνται σχολικά βιβλία, - εδώ που τα λέμε, η έκδοσή τους αποτελεί σημαντικό κόστος - άσε που και από οικολογικής άποψης, δεν καταλήγουν πάντα στην ανακύκλωση τόσοι τόνοι χαρτιού...δυστυχώς, υποφέρουμε από τη νοοτροπία "τσάμπα είναι, σκασίλα μου." Ε, καιρός ν' αλλάξει λοιπόν αυτό!
    Από την άλλη όμως, τι γίνεται με την αστάθεια που υπάρχει στο εκπαιδευτικό μας σύστημα (με αποτέλεσμα κάθε x διάστημα να εκδίδονται νέα βιβλία)...; Ναι, εντάξει, στη Γερμανία αλλάζουν κάθε 3 χρόνια, σ' εμάς εδώ όμως, ποιος μπορεί να εγγυηθεί σταθερότητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου