Κατακτήστε το Έβερεστ!


Το Everest  ως γνωστόν στην Αμερική πουλάει τρελά και έτσι η Microsoft σε συνεργασία με την GlacierWorks, έστησαν ένα αλληλεπιδραστικό website, μέσα από το οποίο μπορείτε να περιηγηθείτε από τη βάση του βουνού, μέχρι και την κορυφή του, σαν να συμμετέχετε σε αποστολή. Το site λέγεται Everest: Rivers of Ice.

Διαχειριστής του είναι ο David Breashears, ένας άνθρωπος που έχει περάσει πάρα πολλά χρόνια φωτογραφίζοντας το θρυλικό βουνό και την γύρω περιοχή.
Έχει ανέβει στην κορυφή 5 φορές και μάλιστα το 1985, στη δεύτερή του ανάβαση, πραγματοποίησε και μία ραδιοφωνική εκπομπή.  Επίσης έχει συναντήσει τον Sir Edmund Hillary κάτι που τον ευαισθητοποίησε για τα προβλήματα της κοιλάδας. Έτσι προέκυψε και η GlacierWorks, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προσπαθεί να δημιουργήσει εκπαιδευτικό υλικό για την περιοχή και όλες τις διαδικασίες ανάβασης στην κορυφή του κόσμου.

Έτσι προκύπτει λοιπόν και η διαδραστική εφαρμογή Everest: RiversofIce, στο οποίο, ως άλλος Edmund Hillary, μπορείτε να ακολουθήσετε βήμα - βήμα μία αποστολή που οργανώνεται για να κατακτήσει την κορυφή του Έβερεστ. Από την πόλη που ξεκινά, κάτω στην κοιλάδα, μέχρι τη κορφή. Με ιστορικά στοιχεία, εξαιρετικής ανάλυσης φωτογραφικό υλικό, τρομερά όμορφη περιήγηση μέσα στις εικόνες (κάτι σαν Street View) και πολλές πληροφορίες. 
Απολαύστε το!

πηγή: http://www.anevenontas.gr



(κλικ στην εικόνα για να μεταφερθείτε στην εφαρμογή)











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου